Hoe werken wij

Hoe werken wij

Wij staan voor hulpvraaggerichte zorg. Dat wil zeggen dat de vraag van de ouder(s) en (indien mogelijk) de vraag van het kind centraal staan bij onderwijspraktijk Bgrip: wat zijn de problemen en wensen ten aanzien van de ontwikkeling van het kind? Samen met de ouders (en eventueel school, kinderdagverblijf etc.) gaan we op zoek naar oplossingen.

Na de intake starten we met een diagnostisch onderzoek: wat is er aan de hand met uw kind? Dit onderzoek is het uitgangspunt voor het plan van aanpak. We weten dan de sterke kanten van het kind en de te ontwikkelen kanten. Samen met de ouders wordt een plan van aanpak gemaakt voor de begeleiding en gezamenlijk wordt deze aanpak en het resultaat na verloop van tijd geëvalueerd. Zo nodig wordt het plan van aanpak bijgesteld. Ouders/verzorgers en bijvoorbeeld de leerkrachten kunnen advies krijgen over wat wel en wat niet van het kind verwacht kan worden en hoe het in de ontwikkeling gestimuleerd kan worden. Hierbij kunnen we ook in de klas observeren en eventueel de leerkracht coachen.

Soms heeft de school ook onze hulp nodig of wordt onze kijk op het kind gevraagd in een multidisciplinair overleg (MDO). Op die manier kan de nodige hulp goed op elkaar afgesteld worden.

Aanmelden

Aanmelding kan via het aanmeldformulier op de website. Als u nog vragen heeft dan kunt u ook het contactformulier invullen.

Algemene voorwaarden
Download deze hier.

Privacy Policy
Download deze hier.

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken