Bekkenbodemproblemen

Bij kinderen komen functiestoornissen van de bekkenbodem vaker voor dan meestal wordt aangenomen. Voor kinderen is het van groot belang om zindelijk te zijn en controle te hebben over de blaas en darmen. Urine- en ontlastingsverlies kan aanleiding geven tot bijvoorbeeld gevoelens van schaamte of tot pestgedrag van kinderen. De problemen kunnen zich uitten in incontinentie voor urine overdag (kleine ongelukjes, uitstelgedrag), obstipatie en nachtincontinentie (bedplassen).

Plasproblemen: Niet goed plassen is vaak aangeleerd gedrag. Samen met de kinderfysiotherapeut (gespecialiseerd in bekkenbodem problematiek bij kinderen) wordt er gekeken naar de voorwaarden die belangrijk zijn om de functiestoornissen op te heffen.

A picture containing clothing

Description automatically generated

Poepproblemen: Voor gezond poepgedrag is het van belang dat de zithouding op de wc goed is, een kind moet een goed lichaamsbesef hebben en de zintuiglijke informatieverwerking moet goed werken. Kinderen met een goed bekkenbodemgevoel zullen de aandrang gemakkelijker ‘voelen’, kunnen beter ontspannen en kunnen bewuster de buik-, bil- en bekkenbodem spieren aan- en ontspannen. Bij Buro de Beweging is de bekkenbodemtherapeut een kinderfysiotherapeut en SI therapeut die zich heeft gespecialiseerd in de problemen met poepen en plassen. Doordat zij kennis heeft van zowel lichaamsbesef als ook de prikkelverwerking kan zij alle onderdelen die een rol spelen bij poep- en plasproblematiek meenemen in de behandeling.

Meer over schoolrijpheid:

Meer over Floortime:

Meer over bewegend leren:

Meer over psychosomatische klachten:

Meer over ademhalingsdysregulatie:

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl 

Block Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, wh

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.