Slapen

Slapen is een belangrijke levensbehoefte.  In de slaap verwerken de hersenen de indrukken van de dag. Zeker bij kinderen die dagelijks nieuwe informatie tot zich krijgen is de slaaprust zeer belangrijk. Door voldoende rust kunnen indrukken verwerkt worden en opgenomen in het geheugen.

Kinderen met slaapproblemen zijn veelal kinderen met een prikkelverwerkingsprobleem. De regulatie van spanning en stress (arousal regulatie) is gerelateerd aan het slapen. Teveel spanning en stress leidt tot slaapproblematiek. Een strategie overdag om de spanning en stress te verminderen kunnen een verschil maken bij het inslapen, doorslapen en wakker worden. Dit vraagt een inspanning van alle betrokkenen, omdat het vaak onbewust ingesleten patronen betreft.

In de behandeling van slaapproblematiek beginnen we met onderzoek. Wat is het dagritme en het slaappatroon van het kind? Ook de prikkelverwerking wordt in kaart in gebracht. Wat is de slaapbehoefte van het kind? Is er sprake van een slaapprobleem of een slaapstoornis? Vanuit deze informatie wordt een vertaling gemaakt naar een stappenplan. Met elkaar bespreken we een praktisch plan van aanpak en geven advies om weer in een gezond slaapritme te komen.

De slaapdeskundigen bij Buro de Beweging zijn opgeleid door kinderneuroloog en somnoloog (slaapgeneeskundige) Sigrid Pillen.

Meer over bekkenbodemproblemen:

Meer over Floortime:

Meer over bewegend leren:

Meer over psychosomatische klachten:

Meer over ademhalingsdysregulatie:

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl 

Block Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, wh

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.