Begeleiding bij hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid is meer dan een hoge intelligentie. Naast het feit dat veel hoogbegaafde kinderen snel kunnen denken en zich autonoom vaardigheden eigen kunnen maken, spelen de persoonlijkheidsfactoren een rol bij de ontwikkeling. Ze denken en voelen zich anders dan kinderen in de omgeving. Vanuit dit “anders zijn” kunnen kinderen zich onbegrepen voelen en weten zelf niet altijd een oplossing hiermee om te gaan. 

Ouders gunnen hun kind een evenwichtige en soepele ontwikkeling. Als je kind hoogbegaafd is blijkt de ontwikkeling niet altijd gemakkelijk te gaan. Dit vraagt vaak een andere aanpak en een andere kijk op je kind, de omgeving en jezelf. 

Hulpvragen die zich richten op de emotionele en sociale problematiek, pakken we samen met kind, de ouders en eventueel ook de omgeving (school, grootouders, opvang) aan vanuit coaching. Met elkaar wordt gekeken waar de situatie op dat moment vastloopt en wat daarvan de uiterlijke kenmerken zijn. Met elkaar stellen we doelen op waar we de situatie graag willen hebben. Deze doelen vormen het uitgangspunt van de begeleiding.

Meer over hoogbegaafdheid en school;

Meer over hoogbegaafdheid bij het jonge kind;

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl 

Block Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, wh

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.