Kinderoncologie

Kanker is, na ongevallen, de tweede doodsoorzaak bij kinderen in Nederland. Jaarlijks wordt bij ongeveer 600 kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar een maligne aandoening geconstateerd. Leukemieën (30-35%) en hersentumoren (20%) zijn de meest voorkomende oncologische aandoeningen op de kinderleeftijd. Door de verbeteringen op het gebied van diagnostiek en therapie is de kans dat kinderen kanker overleven sterk toegenomen. Kinderen met een maligne aandoening worden primair behandeld in daarin gespecialiseerde kinderoncologische centra (Prinses Maxima Centrum). In een deel van de gevallen worden de kinderen mede behandeld in regionale ziekenhuizen (‘Shared Care Centra’) zodat de behandeling meer thuis nabij kan plaatsvinden. Het Dijkland Ziekenhuis in Hoorn is het voor deze regio het dichtstbijzijnde Shared Care Centra.

Door de verbeterde prognose is het mogelijk dat kinderen met kanker steeds vaker in de veilige thuis omgeving kunnen revalideren. Dit betekent dat er samen met het prinses Maxima Centrum of het Shared Care Centrum door een eerstelijns zorgpraktijk ondersteuning wordt geboden bij het revalidatieproces van het kind.  

Bij Buro de beweging werken therapeuten die gespecialiseerd zijn in de (na) zorg van kinderen (en het gezin rondom deze kinderen) met kanker op het gebied van motoriek, conditie en psychische verwerking. De kinderfysiotherapeut met de specialisatie kinderoncologie heeft bij het Prinses Maxima Academy aanvullende scholing gevolgd. De orthopedagoog met de specialisatie kinderoncologie heeft zich nader geschoold op het gebied van psychosociale gevolgen van kanker in het gezin (begrijpen, signaleren en ondersteunen).

Binnen de eerstelijnszorg is Buro de beweging uniek in Noord Holland wat betreft deze expertise.

Meer over bekkenbodemproblemen:

Meer over schoolrijpheid:

Meer over bewegend leren:

Meer over psychosomatische klachten:

Meer over ademhalingsdysregulatie:

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl 

Block Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, wh

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.