Schoolrijpheid

Schoolrijpheid heeft te maken met de ontwikkeling van het brein. Klaar om naar school te kunnen gaan!

De technologie kent op heel veel gebieden een fantastische vooruitgang. Het leven wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt. Maar dit heeft spijtig genoeg ook een keerzijde. Onze kinderen groeien nu op in een andere speelcultuur waar het vrije spelen en bewegen binnen en buiten regelmatig wordt vervangen door  de spelcomputer of de televisie. 

Beweegervaringen hebben kinderen nodig om tot een evenwichtige motorische ontwikkeling te komen. Via spelen ontwikkelen kinderen de cognitieve en executieve functies. Dit zijn vaardigheden om te leren waarnemen, samenwerken, oplossingen bedenken, plannen maken en doelgericht te kunnen handelen. Allemaal vaardigheden die geleerd worden via spelen en bewegen. 

Niet elk kind ontwikkelt zich op hetzelfde moment op dezelfde manier. Kinderen die zich sneller of langzamer ontwikkelen hebben een extra zetje in de rug nodig. Bij Buro de Beweging zijn we opgeleid om te werken met het programma Bright Start©. Bright start is een methodische aanpak waarmee we de kinderen helpen tot ontwikkeling te komen waardoor het lijf klaar is voor school. We werken hierbij intensief samen met onze (ortho)pedagogen. Waar de kinderfysiotherapeut de motorische ontwikkeling ondersteunt, ondersteunen de orthopedagogen bij de sociaal emotionele en cognitieve ontwikkeling: het klaar zijn om te leren.

Meer over bekkenbodemproblemen:

Meer over Floortime:

Meer over bewegend leren:

Meer over psychosomatische klachten:

Meer over ademhalingsdysregulatie:

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl 

Block Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, wh

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.