Hoogbegaafdheid bij het jonge kind

Kinderen met een voorsprong hebben vaak al op jonge leeftijd in de gaten dat ze ‘anders’ zijn dan de kinderen om hen heen. Op een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf worden echter jonge kinderen met een groot ontwikkelingspotentieel nog niet altijd herkend. Bovendien gaat ontwikkeling bij jonge kinderen vaak nog in sprongen, waardoor medewerkers op een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf niet altijd zien dat er kinderen in de groep zitten die wel heel veel sprongen maken in hun ontwikkeling en veel sneller achter elkaar. Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat het niet herkennen of erkennen van de ontwikkelingsvoorsprong op jonge leeftijd effect kan hebben op het zelfbeeld, het zelfvertrouwen en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hebben dus net als kinderen op latere leeftijd ook een aangepast aanbod nodig en een groep ontwikkelingsgelijken om zich gezond te kunnen ontwikkelen.

Wij hebben instrumenten om bij jonge kinderen een ontwikkelingsvoorsprong te signaleren en we kunnen een intelligentieonderzoek afnemen specifiek gericht op jonge kinderen. De gegevens uit deze diagnostische instrumenten kunnen we gebruiken bij het opzetten van een ontwikkelingsgericht plan van aanpak.

Meer over hoogbegaafdheid en school;

Meer over begeleiding bij hoogbegaafdheid;

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl 

Block Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, wh

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.