OVER ANNE EN BIANCA

Vanaf 2014 zijn Anne en Bianca samen begonnen met Buro de Beweging. Beiden vinden het belangrijk dat problemen van kinderen in een totaalplaatje onder de loep genomen worden.

Vanuit het eco-biologische model van Bronfenbrenner, de theorie van Winnie Dunn, maar zeker ook vanuit de positieve ontwikkelingspsychologie van prof. Feuerstein, wordt binnen Buro de Beweging gekeken naar de hulpvragen van kinderen, ouders/verzorgers en mede opvoeders (denk aan onderwijs).

De visie is dat kinderen ondersteund moeten worden vanuit hun kracht. Dat hierbij gewerkt wordt in de zone van de naaste ontwikkeling, waarbij motoriek, cognitie en sociaal welbevinden in samenhang met elkaar worden gestimuleerd. Het geloof in de ontwikkelkracht staat hierbij voorop.

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl