Ademhalingsdysregulatie

De meeste kinderen die verwezen worden voor ademtherapie hebben astma, hyperventilatieklachten of een ineffectieve ademhaling tijdens het sporten.

De therapie bestaat uit het bewust leren voelen hoe de ademhaling verloopt. Waar beweegt het in je lichaam wanneer je ademt, hoe snel adem je, adem je door je neus of door je mond? Wat is het verschil tussen een neus- en mondademhaling? Wanneer je je handen op je buik legt kun je daar dan naar toe ademen? Deze vragen worden aan het kind gesteld zodat het kind zijn ademhalingsproces kan observeren. 

Normaalgesproken heeft het kind een natuurlijke ademhaling, d.w.z. dat de ademhaling zich precies aanpast aan de behoefte van het kind op dat moment. Die behoeftes variëren constant en zijn onderhevig aan de emoties, de fysieke inspanning of juist de rust die het kind ervaart. Door spanning en stressmomenten kan het kind de adem als het ware vast gaan zetten waardoor er steeds oppervlakkiger en sneller geademd wordt en het kind geen verbinding meer kan voelen met die oorspronkelijke en natuurlijke wijze van ademen.

Door middel van ontspanningsoefeningen, inspanningsoefeningen, verlengen van de uitademing, op je buik over een bal rollen kan het kind zich weer bewust worden hoe die buik meebeweegt tijdens het ademen. Er wordt geprobeerd om de verbinding met de natuurlijke wijze van ademen weer te herstellen.

Bij Buro de Beweging werkt een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut die ademhalingstherapie geeft aan kinderen en kennis heeft van inspanning en ontspanning in het kinderlichaam.

Meer over bekkenbodemproblemen:

Meer over schoolrijpheid:

Meer over Floortime:

Meer over bewegend leren:

Meer over psychosomatische klachten:

Hoogbegaafdheid

Om succesvol intelligent te kunnen zijn, is het belangrijk dat een kind in zijn ontwikkeling voldoende uitdaging ervaart om zijn vaardigheden te kunnen trainen. Het trainen van vaardigheden gaat samen met het opdoen van frustratietolerantie, doorzettingsvermogen en uitdagingen durven aangaan.

Prikkelverwerking

Prikkelverwerking is iets wat iedereen altijd en overal doet; het is de samenwerking tussen zintuigen en hersenen. Informatie vanuit het lichaam en de omgeving wordt opgenomen, verwerkt en vervolgens wordt daarop gereageerd met een gepaste actie.

Beweging

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van 0 t/m 18 jaar. Bij de kinderfysiotherapeuten van Buro de Beweging kunt u terecht voor kinderfysiotherapie van hoge kwaliteit met een no-nonsense aanpak.

Gedrag/leren

In het kort kan gezegd worden dat gedrag het zichtbare deel is van de persoonlijkheid. In het gedrag kun je zien hoe iemand reageert op de omgeving. Gedrag is dus uiting van jezelf en communicatie met anderen. Kinderen ontwikkelen hun gedrag in interactie met hun omgeving.

ZORG
VOOR UW
KIND

Bekijk wat wij voor u of
uw kind kunnen betekenen

Wilt u direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. 
Ons secretariaat is bereikbaar op alle werkdagen behalve vrijdag tussen 9-12 uur en tussen 13-15 uur.
Telefoonnummer: 072 – 531 82 80
App: 06 – 38 038 317
Mail: info@burodebeweging.nl 

Block Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, wh

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.

Beweging

Pellentesque egestas dignissim quam vel pretium. Fusce elementum suspendum.