Bekkenbodemproblemen

Bekkenbodemproblemen

Bij kinderen komen functiestoornissen van de bekkenbodem vaker voor dan meestal wordt aangenomen. Voor kinderen is het van groot belang om zindelijk te zijn en controle te hebben over de blaas en darmen. Urine- en ontlastingsverlies kan aanleiding geven tot bijvoorbeeld gevoelens van schaamte of tot pestgedrag van kinderen.

De problemen kunnen zich uitten in incontinentie voor urine overdag (kleine ongelukjes, uitstelgedrag), obstipatie en nachtincontinentie (bedplassen).

Plasproblemen: Niet goed plassen is vaak aangeleerd gedrag. Samen met de kinderfysiotherapeut (gespecialiseerd in bekkenbodem problematiek bij kinderen) wordt er gekeken naar de voorwaarden die belangrijk zijn om de functiestoornissen op te heffen.

Niet goed plassen is vaak aangeleerd gedrag. Samen met de kinderfysiotherapeut (gespecialiseerd in bekkenbodem problematiek bij kinderen) wordt er gekeken naar de voorwaarden die belangrijk zijn om de functiestoornissen op te heffen.

Poepproblemen: Voor een juiste mictie/ defecatie zal een kind aan een aantal voorwaarden moeten kunnen voldoen. Zo is het van belang dat de zithouding goed is op de wc, het lichaamsbesef goed is en dat de zintuiglijke informatieverwerking goed werkt. Kinderen met een goed bekkenbodemgevoel zullen de aandrang gemakkelijker ‘voelen’, kunnen beter ontspannen en kunnen bewuster de buik-, bil- en bekkenbodem spieren aan- en ontspannen. Kinderen met een goed bekkenbodemgevoel zijn zich bewust van aandrang en kunnen dit goed beheersen.

Wilt u meer informatie of een intake bij onze bekkenbodemtherapeut (en tevens kinderfysiotherapeut en gespecialiseerd in zintuiglijke informatieverwerking)? Bel ons gerust op of stuur een mailtje naar saskia@kinderpraktijkmadelief of sandra@burodebeweging.nl

 

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken