Leerproblemen

Leerproblemen

Onderwijspraktijk bgrip is de specialist op het gebied van leerproblemen. Leerproblemen hebben vaak een grote impact op het kind. Frustraties en/of onzekerheid zijn vaak het gevolg. Soms is de hulp van school niet meer toereikend, het kind komt hiermee niet verder. Wij kunnen dan de helpende hand bieden.

We pakken problemen aan op het gebied van:

  • Technisch of begrijpend lezen
  • Spelling
  • Rekenen en dyscalculie

Voordat we aan de slag gaan onderzoeken we de beginsituatie. Wat kan het kind wel en waar loopt het vast. Hierbij kijken we naar de sterke kanten van een kind en naar de nog te ontwikkelen kanten. Vanuit deze analyse maken we een plan van aanpak en gaan aan de slag. We werken doelgericht waarbij we intensief samenwerken met ouders en de school. Elke week krijgt het kind opdrachten mee om thuis of op school mee te oefenen.

Binnen onderwijspraktijk bgrip hebben we kennis en ervaring van de leerlijnen uit het basisonderwijs, leerproblemen en leerstoornissen en is er kennis van wet- en regelgeving rondom passend onderwijs. Wij zijn tevens opgeleid om onderzoek te doen naar dyscalculie en hiervoor begeleiding te geven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk via mail of telefoon: 072 – 531 82 80. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website.

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken