Intelligentieonderzoek

Intelligentieonderzoek

Waarom een intelligentieonderzoek?

Soms is het nodig om een intelligentieonderzoek te doen bij een kind. Dat is nodig voor het bepalen van het vervolgonderwijs of om gewoon na te gaan of er wel reële eisen aan een kind gesteld worden. In sommige gevallen is het nodig voor plaatsing in een Plusklas en in weer andere gevallen is het nodig voor de overstap naar speciaal onderwijs. Een heleboel situaties dus waar het afnemen van een intelligentieonderzoek bijdraagt aan de hulp aan kinderen.

De afname van het onderzoek

Bij het afnemen van een intelligentieonderzoek gaat er altijd een hulpvraag en een intake gesprek aan vooraf. Een afname duurt ongeveer 2 uur. Het kind werkt samen met de onderzoeker aan een wisselend aantal opdrachten. Nadat het onderzoek is afgenomen maakt de onderzoeker een verslag. In dit verslag worden de sterke en de zwakke kanten van het kind beschreven.

Na het onderzoek

Vanuit het het intelligentieonderzoek kijken we naar hoe uw kind het beste geholpen kan worden. Het onderzoek geeft handvatten voor ouders en school om het kind op de goede manier te steunen.  Zo is er goed zicht op de goede en nog te ontwikkelen kwaliteiten van het kind. We geven vervolgens handelingsgerichte adviezen voor de school en ook voor de ouders.

De ontwikkeling van de cognitie is een voortdurend proces. Een intelligentie staat dan ook niet vast voor het leven. Een intelligentieonderzoek heeft daarom een geldigheidsduur van 2 jaar.

 

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken