Gedragsproblemen en faalangst

Gedragsproblemen en faalangst

Gedragsproblemen en faalangst hinderen een kind in zijn of haar ontwikkeling. Bij gedragsproblemen kunt u denken aan boos gedrag, druk gedrag, opstandig gedrag of manipulerend gedrag. Bij faalangst zien we juist vaak teruggetrokken of zenuwachtig gedrag. Het gedrag hindert niet alleen het kind maar ook de omgeving van het kind om tot een goede ontwikkeling te komen.

Vaak veroorzaken gedragsproblemen ook problemen in de relatie van het kind tot de omgeving. Het kind krijgt minder positieve aandacht waardoor ook het zelfbeeld en zelfvertrouwen in het gedrang kan komen. Werken aan gedragsproblemen vraagt altijd maatwerk. We zoeken samen naar de handreikingen die passen bij het kind, de leerkracht of docent en de ouders. Soms werken de gekozen handreikingen niet bij dit kind, deze leerkracht/docent en deze ouders. We zoeken dan verder. Gedragsverandering vraagt een lange adem, want elk kind is uniek en ook de aanpak die hij of zij nodig heeft.

Faalangst heeft vaak tot gevolg dat een kind niet meer goed kan presteren. Het kind blokkeert als het druk ervaart om iets te moeten doen of zeggen. De gedachte aan de activiteit kan al zoveel spanning opleveren dat het kind niet meer weet wat hij of zij wilde doen of zeggen. Hierdoor ervaart het kind dat het faalt en wordt de faalangst versterkt. Faalangst kan aangepakt worden met een faalangsttraining in een groep of via individuele begeleiding. De training duurt 10 weken in sessies van een uur.

De orthopedagogen in onze praktijk zijn opgeleid om gedragsproblemen en faalangst te onderzoeken. Naar aanleiding van het onderzoek stellen we samen met het kind, de ouders en de school een handelingsplan op waarmee we de problemen gaan aanpakken. Dit kan betekenen dat we hulp bieden aan het kind, hulp aan de omgeving van het kind, hulp aan de ouders of de school.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Voor informatie kunt u bellen met: 072 – 531 82 80

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken