Bewegend leren

Bewegend leren

Door te bewegen tijdens het leren worden de resultaten bij lezen, spelling en rekenen verbeterd. Hoe zit dat?

Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van ons neurologisch systeem en onze gezondheid. Motoriek vormt de basis van de gehele ontwikkeling omdat hiermee verbindingen worden gelegd in ons brein. Dus ook voor het leren is bewegen belangrijk. Toch bewegen kinderen steeds minder. Dit heeft mede te maken met de digitalisering van de maatschappij. En dat is natuurlijk jammer want spelen en bewegen is juist zo leuk!

Buro de Beweging heeft een programma ontwikkeld om het bewegen en het leren te combineren via uitdagende speloefeningen in combinatie met motorische oefeningen. Kinderen beleven er plezier aan en onderzoek heeft bewezen dat de automatisering van lezen en rekenen beter lukt als er ook tegelijkertijd bewogen wordt.

Wij helpen leerlingen met leerproblemen via een programma waarin een kinderfysiotherapeut en een orthopedagoog gezamenlijk aan de slag gaan. We oefenen wekelijks met de leerproblemen via een motorisch spelprogramma. Hiermee leren leerlingen de benodigde vaardigheden voor lezen, rekenen of spelling. Tegelijkertijd werken we ook aan de executieve functies door kinderen te laten oefenen met het werkgeheugen, taakaanpak via plannen maken en besluiten en impulsen leren beheersen. Kinderen leren en beleven veel plezier aan dit programma.

In onze bootcamp Bewegend Leren gaan we met een groepje leerlingen wekelijks een uur aan de slag in de oefenzaal. Kinderen leren met en van elkaar. We werken aan automatiseringsvaardigheden van rekenen en/of spelling. Het kind zal hiermee meer zelfvertrouwen krijgen en de resultaten zullen zichtbaar verbeteren.

Ook scholen kunnen gebruik maken van ons programma. We werken al op diverse scholen in Alkmaar en omgeving. We geven workshops, trainingen of coachen leerkrachten bij het invoeren van bewegend leren.

Voor aanmelding kunt u het aanmeldformulier invullen. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met 072 – 531 82 80.

 

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken