Schoolrijpheid

Schoolrijpheid

Schoolrijpheid heeft te maken met de ontwikkeling van het brein. Klaar om naar school te kunnen gaan!

We kennen op heel veel gebieden een fantastische vooruitgang. Het leven wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt. Maar dit heeft spijtig genoeg ook een keerzijde. Onze kinderen groeien nu op in een andere speelcultuur waar spelen en bewegen wordt belemmerd door de aanwezigheid van televisie en computer. Beweegervaringen zijn belangrijk om tot een evenwichtige ontwikkeling te komen.

Niet elk kind ontwikkelt zich op hetzelfde moment op dezelfde manier. Kinderen die zich sneller of langzamer ontwikkelen hebben een extra zetje in de rug nodig. Wij doen dat via het programma Bright Start.

Bright start is een methodische aanpak waarmee we de kinderen helpen tot ontwikkeling te komen waardoor het lijf klaar is voor school. We werken hierbij intensief samen met onze (ortho)pedagogen. Waar de kinderfysiotherapeut de motorische ontwikkeling ondersteunt, ondersteunen de orthopedagogen bij de cognitieve ontwikkeling: het klaar zijn om te leren.

Voor informatie over hoe wij werken kunt u het menu op de website raadplegen of contact opnemen met onze praktijk via mail of telefoonnummer: 072 – 531 82 80.

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken