Ademhalingsdysregulatie

Ademhalingsdysregulatie

De meeste kinderen die verwezen worden voor ademtherapie hebben astma, hyperventilatieklachten of een ineffectieve ademhaling tijdens het sporten.

De therapie bestaat uit het bewust leren voelen hoe de ademhaling verloopt. Waar beweegt het in je lichaam wanneer je ademt, hoe snel adem je, adem je door je neus of door je mond? Wat is het verschil tussen een neus- en mondademhaling? Wanneer je je handen op je buik legt kun je daar dan naar toe ademen?

Er worden allerlei vragen gesteld zodat het kind het ademhalingsproces kan observeren. Normaalgesproken heeft het kind een natuurlijke ademhaling, d.w.z. dat de ademhaling zich precies aanpast aan de behoefte van het kind op dat moment. Die behoeftes variëren constant en zijn onderhevig aan de emoties, de fysieke inspanning of juist de rust die het kind ervaart. Door spanning en stressmomenten kan het kind de adem als het ware vast gaan zetten waardoor er steeds oppervlakkiger en sneller geademd wordt en het kind geen verbinding meer kan voelen met die oorspronkelijke en natuurlijke wijze van ademen.

Door middel van ontspanningsoefeningen, inspanningsoefeningen, verlengen van de uitademing, op je buik over een bal rollen kan het kind zich weer bewust worden hoe die buik meebeweegt tijdens het ademen. Er wordt geprobeerd om de verbinding met de natuurlijke wijze van ademen weer te herstellen.

De kinderfysiotherapie speciaal voor deze doelgroep wordt gegeven door een kinderfysiotherapeut die volop is nageschoold op het gebied van inspanning en ontspanning van het kinderlichaam.

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken