Verwijzing

Verwijzing

Orthopedagogiek

Vanaf 01 januari 2018 hebben wij een contract bij de gemeentes Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Bergen voor vergoeding ambulante jeugdhulp. Met een verwijzing van de huisarts voor orthopedagogische hulp kunt bij ons terecht voor hulp, begeleiding of advies m.b.t. de ontwikkelingsproblemen van uw kind. Ook een indicatie voor ambulante jeugdhulp van een Jeugd- en Gezinscoach van een van de bovengenoemde gemeentes geeft toegang tot vergoede zorg bij onze praktijk.

Kinderfysiotherapie

Als ouders zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind, dan kunnen zij zelf naar de kinderfysiotherapeut stappen (zonder verwijzing van een arts) om advies in te winnen (DTF: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). De kinderfysiotherapeut zal dan een onderzoek verrichten en een advies geven. Tevens zal de kinderfysiotherapeut contact opnemen met de arts om het advies kenbaar te maken (mondeling of schriftelijk).

Ook kan de ouder eerst naar de arts (huisarts, CB-arts, kinderarts) gaan met de vraag of het verstandig is om de kinderfysiotherapeut in te schakelen. De arts kan dan een verwijzing schrijven voor ‘kinderfysiotherapie’ of ‘kinderfysiotherapie aan huis’. Als langdurige kinderfysiotherapie nodig is, dan is altijd een verwijzing noodzakelijk van een specialist.

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken