Hoe werken wij

Hoe werken wij

Werkwijze
Buro de Beweging combineert bewegen en leren waardoor leerresultaten bij rekenen, lezen of spelling verbeteren.

De basis van het leren ligt altijd in het centrale zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel maakt de hersenverbindingen aan die noodzakelijk zijn om op school goed te kunnen leren en je goed te kunnen concentreren. Een kind moet op school meerdere taken tegelijk kunnen uitvoeren en daarvoor is het belangrijk dat de verschillende zintuigen goed samenwerken. De sensorisch informatieverwerking ontwikkelt zich via de motoriek. Daarnaast is het belangrijk dat de bouwstenen van het denken (cognitieve functies) goed ontwikkeld zijn en dat een kind zich emotioneel vrij voelt om tot leren te kunnen komen.

Buro de Beweging maakt een oefenprogramma waarbij de kinderen zowel motorische oefeningen moeten doen als ook aan de slag gaan met het leerprobleem zelf. Op die manier verbetert de sensorische informatieverwerking, worden essentiële hersenverbindingen aangemaakt of versterkt en verbeteren de leerresultaten. Daarom werken de kinderfysiotherapeut en de (ortho)pedagoog intensief samen.

Missie en visie
Vanuit onze visie dat leerproblemen ontstaan vanuit (neuro) motorische ontwikkelingsproblemen is bewegen een essentieel onderdeel in ons programma.

Onze missie is dan ook: leerlingen die zijn vastgelopen in het leerproces weer op de rails helpen door een leerprogramma aan te bieden waarbij het schoolse leren wordt ondersteund met oefeningen voor de motoriek. Ons doel is om beweging te brengen in het vastgelopen leerproces waardoor een kind weer tot leren kan komen. Dit laat zich niet alleen vertalen in betere schoolresultaten maar ook in een positiever zelfbeeld, meer gevoel bij het eigen lichaam, positievere ervaringen bij sport en spel en meer mogelijkheden voor het kind in de toekomst.

Wij doen niet alleen een diagnostisch onderzoek maar gaan ook daadwerkelijk met het kind, ouders en/of school aan de slag om de problemen op te lossen.

Aanpak
Buro de Beweging werkt zowel op basis van een hulpvraag van ouders als ook op basis van een hulpvraag van scholen (uiteraard altijd in samenwerking met de ouders).

De aanpak ziet er altijd als volgt uit:

  1. Aanmelding met hulpvraag.
  2. Intakegesprek: in kaart brengen van het probleem en mogelijk eerder verleende hulp m.b.t. de hulpvraag.
  3. Diagnostisch onderzoek op het gebied motoriek en leren
  4. Probleem oplossend werken via motorische oefeningen en didactische aanpak. De hulp kan zowel plaatsvinden in onze praktijk als ook op school. Er zal ook altijd minimaal 3x per week thuis geoefend moeten worden.

Algemene voorwaarden
Download deze hier.

Privacy Policy
Download deze hier.

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken