Integrale ambulante jeugdzorg

Integrale ambulante jeugdzorg

Buro de Beweging is dè samenwerking tussen onderwijspraktijk Bgrip en kinderpraktijk Madelief. Wij bieden integrale ambulante jeugdzorg aan kinderen, gezinnen en jongeren. Onze orthopedagogen en kinderfysiotherapeuten bekijken beiden vanuit hun eigen expertisegebied welke hulp nodig is om tot beweging te komen in het vastgelopen ontwikkelingsproces. Wij werken vanuit de visie dat motoriek en cognitieve ontwikkeling altijd samengaan. Om goed tot ontwikkeling te kunnen komen is het noodzakelijk dat een kind volledig wordt bekeken. De motorische ontwikkeling is niet los te zien van de cognitieve ontwikkeling en andersom. We maken een integraal ontwikkelplan waarin we het kind optimaal helpen ontwikkelen.

Samen sterker

Altijd werken een kinderfysiotherapeut en een (ortho)pedagoog samen. Wij zoeken naar de kansen in de ontwikkeling en vandaar werken we aan het versterken van de zwakkere kanten van de ontwikkeling. Wij hebben hiervoor de hulp van de ouders of verzorgers nodig. Het liefst betrekken we ook de school bij het proces. Als het voor het op gang brengen van de ontwikkeling noodzakelijk is om meer deskundigheid in te zetten vanuit andere werkvelden, dan hebben wij hiervoor ook een breed netwerk. Wij werken intensief samen met de Jeugd- en gezinscoaches van de gemeente, logopedistes, diëtisten, integratief kindertherapeuten enzovoort.

Om weer beweging te brengen in het vastgelopen ontwikkelingsproces bent u bij ons aan het goede adres. U kunt uw kind aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Voor vragen kunt u bellen met 072-5318280.

Update 25-11-2018: Helaas hebben wij voor de Ambulante Jeugdzorg een wachttijd van 2 a 3 maanden. Voor de kinderfysiotherapeutische behandelingen hanteren wij geen wachttijd.

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken