Slide One
Buro de Beweging

Buro de beweging biedt geïntegreerde zorg voor kinderen, gezinnen en jongeren op het gebied van leren en bewegen.

Slide One
Buro de Beweging

Buro de beweging biedt geïntegreerde zorg voor kinderen, gezinnen en jongeren op het gebied van leren en bewegen.

Buro de Beweging

Buro de beweging gelooft dat elk kind zich kan ontwikkelen door de juiste aanpak te bieden. Wij brengen beweging in het vastgelopen leerproces door op een speelse en eigentijdse manier met de kinderen aan de slag te gaan.

Vanuit onze visie dat leerproblemen ontstaan vanuit (neuro) motorische ontwikkelingsproblemen is bewegen een essentieel onderdeel in ons programma.

Onze missie is dan ook: leerlingen die zijn vastgelopen in het leerproces weer op de rails helpen door een leerprogramma aan te bieden waarbij het schoolse leren wordt ondersteund met oefeningen voor de motoriek. Ons doel is om beweging te brengen in het vastgelopen leerproces waardoor een kind weer tot leren kan komen. Dit laat zich niet alleen vertalen in betere schoolresultaten maar ook in een positiever zelfbeeld, meer gevoel bij het eigen lichaam, positievere ervaringen bij sport en spel en meer mogelijkheden voor het kind in de toekomst.

Wij kunnen leerlingen en scholen ondersteunen om dit vastgelopen leerproces weer vorm te geven. We bieden zowel diagnostiek als begeleiding voor leerlingen en leerkrachten. Dus niet alleen handelingsadvies maar ook daadwerkelijk behandeling. De orthopedagogen werken nauw samen met de kinderfysiotherapeuten zodat we vanuit de neuropsychologische ontwikkeling een leerproces weer op gang brengen.

De begeleiding van een schoolteam op het onderwerp bewegend leren of neuropsychologische ontwikkeling behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Buro de Beweging heeft ons enorm geholpen om te kijken waarin Annemarie vastliep, zowel bij haar fysieke- als cognitieve karaktereigenschappen. Dit hebben Anne en Bianca gedaan door heel precies te kijken waar ze vastliep, en vervolgens spelenderwijs met haar aan het werk te gaan. Elke week kwam ze thuis met een nieuwe opdracht die goed aansloot bij haar nieuwsgierigheid. Annemarie voelde zich erg op haar gemak bij Anne en Bianca, ze kreeg de ruimte om zichzelf te zijn en werd op een prettige manier bijgestuurd als dat nodig was. Annemarie haar prikkelgevoeligheid is verminderd en tevens hebben wij inzicht gekregen welke didactische benadering zij nodig heeft. Wij kunnen weer vooruit. Veel dank aan Buro de Beweging!
Onze zoon had vanaf groep 3 grote problemen met rekenen. Na twee troosteloze schooljaren zijn we in contact gekomen met Anne en Bianca. Hij is onderzocht, er is een behandelplan opgesteld en vol goede moed gingen ze aan de slag. Na anderhalf jaar begeleiding is hij 'losgelaten'. Met genoeg kennis, kunde en zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan. Anne, Bianca en hun collega's zijn niet alleen goed in wat ze doen. Ze houden van hun vak en vooral van de kinderen waar ze mee werken. Dat maakt dat ze zeer goede resultaten boeken.

Onze bedrijven

Duis eu elementum massa, et viverra dui.

Onderwijs en Ambulante Jeugdhulp

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken

Kinderfysiotherapie

Nam laoreet imperdiet turpis auctor ultrices. Sed eget lobortis felis. Aenean euismod vehicula tellus a faucibus. Maecenas dapi

Bekijken